Vezi programul de mâine la Interferenţe 2012

Vezi programul de mâine la Interferenţe 2012
Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, continuă cu spectacole şi concerte din Bulgaria, Franţa, România şi SUA.

Astfel, mâine, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat se va juca spectacolul Les Corbeaux regizat de cunoscutul coregraf şi regizor francez Josef Nadj, prezent pentru a doua oară la Cluj.

„Aşa cum sugerează şi titlul, acest spectacol este rezultatul unei observări amănunţite a ciorilor, respectiv, a momentului în care ele ating pământul, atunci când trec de la zbor la mers. Un al treilea partener este invitat să se alăture acestui dialog dintre dans şi muzică, „să acţioneze liber", să dea glas tăcerii lui: o pictură neagră, strălucitoare, care dincolo de firul muzicii şi al gesturilor, lasă urme, ca o mărturie a trecerii ciorilor", scrie Myriam Bloedé despre piesă.

Seara va continua cu spectacolul Julie, Jean şi Kristin, după Strindberg, regizat de Margarita Mladenova, Teatrul Sfumato din Bulgaria, care se va juca la Sala studio, la ora 21.

„Teatrul Sfumato a dat un nou titlu spectacolului, care este, în general, construit în jurul actriţei din rolul principal. Scena este dominată de mobila metalică şi rece de bucătărie care este dezinfectată în mod excesiv asemeni unui laborator sau spital. Curăţenia este terifiantă. Apa fierbe în oale pentru a spăla murdăria. Apa din canalizare curge printr-un şanţ aflat în prim plan. Sfumato pune în scenă spectacolul într-o atmosferă aproape clinică," explică J.P.T

Pe lângă toate aceste evenimente, zi de zi, la Casa TIFF sunt programate discuţii cu creatorii invitaţi în cadrul festivalului şi proiecţii ale unor spectacole de operă.

Tot la Casa TIFF, de la ora 23, mâine, va fi organizat un party.

 

 

Etichete
Comenteaza