Zilele Culturale Maghiare, deschise cu 5 expoziţii vernisate succesiv la Muzeul de Artă FOTO

Zilele Culturale Maghiare, deschise cu 5 expoziţii vernisate succesiv la Muzeul de Artă FOTO
A doua ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj a fost inaugurată în urmă cu puţine minute la Muzeul de Artă din municipiu. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene şi alte câteva zeci de persoane.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj au fost inaugurate cu cinci expoziţii, vernisate succesiv astăzi la muzeu. "Am avut intenţia de a pune în dialog cultura română şi cea maghiară. În cadrul expoziţiei cu desene ale Simonei Tănăsescu după poezii ale lui Marko Bela, precum şi în cea de alături (expoziţie cu lucrări de Nagy Istvan cu un text al lui Lucian Blaga-n.red.) am încercat să punem în dialog artele şi literatura într-o modalitate care să facă mult mai prezent şi mai uşor de transmis mesajul celor două expoziţii", a precizat Călin Stegerean, directorul interimar al Muzelui de Artă din Cluj. La inaugurarea Zilelor CUlturale Maghiare din Cluj au luat cuvântul preşedintele CJ Cluj Alin TIşe, vicepreşedintele instituţiei Fekete Emoke, viceprimarul Laszlo Attila, precum şi consulul general al Ungariei, Szilagyi Matyas. Între cei prezenţi s-au numărat şi personalităţi din mediul cultural clujean, între care poetul Adrian Popescu, actorul Bogdan Zsolt şi pictorul Teodor Botiş.

"Anul trecut, la prima ediţie, nu ne gândeam că vom ajunge la o asemenea amploare a acestui eveniment cultural. Sperăm ca fiecare să găsească manifestările potrivite gustului său", a transmis viceprimarul din Cluj-Napoca.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj, ediţia a doua, se desfăşoară de astăzi până în 21 august.

Comenteaza