Ziua Culturii Naţionale, marcată la Cluj prin expoziția „Patrimoniu și imaginar cultural românesc”

Ziua Culturii Naţionale, marcată la Cluj prin expoziția „Patrimoniu și imaginar cultural românesc”

În seria manifestărilor care marchează sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Academiei Române din Cluj-Napoca va organiza expoziția „Patrimoniu și imaginar cultural românesc”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Expoziția reunește o colecție de volume rare și de patrimoniu, de manuscrise, stampe și miniaturi menite să pună în valoare imaginarul cultural românesc. Evenimentul central îl constituie prezentarea Enciclopediei imaginariilor din România, o lucrare monumentală în cinci volume care urmează să fie editată în cursul acestui an. Elaborată în cadrul unui grant derulat în parteneriat între Universitatea Babeș-Bolyai și Filiala din Cluj-Napoca a Academiei Române, enciclopedia oferă pentru prima oară o sinteză a imaginarului în spațiul românesc, tratând exhaustiv patrimoniul lingvistic, istoric, religios, artistic și literar, ca expresii ale identității spirituale și ale moștenirii culturale.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 17 ianuarie 2020, de la ora 12, în Foaierul Bibliotecii Academiei Române (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 12-14), în prezența Acad. Doru Pamfil, Președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române și a prof. dr. habil. Sorin Crișan, directorul Bibliotecii Academiei Române din Cluj-Napoca, și va fi urmat de conferința prof. dr. Corin Braga, decanul Facultății de Litere, intitulată O enciclopedie a imaginariilor culturale din România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza