Ziua Internaţională a Jazzului a strâns sute de clujeni la Casa de Cultură

Ziua Internaţională a Jazzului a strâns sute de clujeni la Casa de Cultură
Seară magică de jazz la Casa de Cultură a Studenţilor, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Jazzului ! Un amplu concert de jazz cu nume internaţionale a avut loc de la ora 19.45 la Casa de Cultură a Studenților. Succesul a fost foarte mare, sala fiind arhiplină.

Sute de clujeni au participat la Ziua Internaţională a Jazzului la Casa de Cultură a Studenţilor.  Un amplu concert de jazz cu nume internaţionale a avut loc de la ora 19.45 la Casa de Cultură a Studenților. Succesul a fost foarte mare, sala fiind arhiplină, scrie clujulcultural.ro

Circa 1000 de clujeni, majoritatea extrem de eleganţi, îmbrăcaţi de ultimă oră, cu ţinute cochete, au venit să vadă prestaţia a cinci artişti de jazz: Ola Onabule (UK), Hailey Tuck (USA), Angela Avetisyan 4tet (RU), Andrea Bonioli 4tet (IT), Villu Veski (ES) şi clujenii de la Big Band Gaio (RO).
Atmosfera excelentă din sală a fost întregită de surprizele pregătite de organizatorii de la Jazzday România: limuzine de epocă în faţa Casei de Cultură, în hol standuri cu CD-uri, DVD-uri, viniluri puse în vânzare de un magazin de specialitate clujean, sucuri, vin şi bere.
Publicul a vibrat alături de artişti, a aplaudat cu frenezia prestaţia,artiştilor invitaţi. Nu de puţine ori, cei prezenţi au fost ridicaţi în picioare de artişti. Concertul a fost de foarte bună calitate a spus şi jazzmanul Virgil Mihaiu, prezentatorul spectacolului alături de Raluca Anton.

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca "Ziua Internaţională a Jazzului". Acesta zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. România s-a alăturat în 2013 celebrării globale, cu un program complex, derulat la Cluj-Napoca, pe parcursul întregii zile de 30 aprilie. Printre artiștii care au omagiat jazzul la Cluj, anul trecut se numără Budapest Jazz Orchestra, Elena Mîndru Quintet, Mood Quartet, Jazzy Mood.

 

Comenteaza