Cum s-a produs incendiul de pe Calea Mănăștur care a îngrozit 20 de locatari, iar un bărbat a ajuns la spital

Cum s-a produs incendiul de pe Calea Mănăștur care a îngrozit 20 de locatari, iar un bărbat a ajuns la spital
| Foto: isu cluj

Un incendiu s-a produs, în cursul zilei de luni, la un imobil situat pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

Pompierii clujeni au fost alertați, în cursul după-amiezii de luni, 15 aprilie, despre izbucnirea unui incendiu într-un apartament de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului au intervenit patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, două autoscări, o ambulanță și o motocicletă SMURD. Flăcările au fost lichidate în scurt timp, fiind vorba despre o canapea care se afla pe terasă, conform ISU Cluj.

Totodată a fost afectată izolația exterioară a imobilului, pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Apartamentul se află la etajul 1, echivalentul nivelului 3, dintr-un imobil în care funcționează un complex comercial, un hotel și mai multe apartamente de locuit. Până la sosirea forțelor de intervenție s-au autoevacuat 20 de persoane.

Un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost consultat de către echipajul SMURD și a fost transportat la spital pentru investigații medicale. Conform primelor evaluări aceasta suferea de afecțiuni cronice.

Cea mai probabilă cauză de incendiu este o neglijență privind fumatul. 

Pentru a preveni incendiile pe timpul fumatului, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • Nu fuma în locuri interzise - respectă regulile privind fumatul în spațiile publice și evită să fumezi în locuri unde există riscul de incendiu.
  • Stinge complet țigara sau țigările aprinse - asigură-te că stingi complet țigara și nu arunci resturile aprinse în locuri unde pot provoca incendii.
  • Evită să fumezi în apropierea materialelor inflamabile - nu fuma în locuri unde există materiale inflamabile sau substanțe ușor combustibile.
  • Folosește scrumiere sigure - aruncă resturile de țigară doar în scrumiere sau recipiente special destinate, pentru a preveni incendiile.
  • Fii atent la mediul înconjurător - fii conștient de riscurile de incendiu din jurul tău și fii precaut atunci când fumezi.

Mai multe informații și sfaturi specifice, pe site-ul fiipregatit.ro

Comenteaza