Românii se tem de dezvăluirea parolei la contul bancar

Românii se tem de dezvăluirea parolei la contul bancar
Un studiu de percepție privind utilizarea dispozitivelor mobile în România şi-a propus să găsească răspunsuri la întrebarea dacă beneficiile utilizării sunt mai presus de riscurile pierderii securității și confidențialității datelor.

Prin dispozitive mobile se înţelege o categorie distinctă de tehnologie noncomputer care include smartphone, tabletă, telefon mobil, phabletă, smartwatch, brățară fitness, conform studiului companiei de consultanţă EY România. 
 
La asigurarea confidențialității și securității datelor, pe respondenți îi preocupă cel mai mult parola de acces la contul bancar (83%), codul de securitate al cardului bancar (80%), codul numeric personal (68%), conținutul mesajelor din e-mail (67%). Cel mai puțin îi preocupă confidențialitatea căutărilor din motoarele de căutare (21%), obiceiurile de cumpărare (19%), opțiunile politice (7%). 
 
Cei mai deschiși să plătească în magazin folosind dispozitivul mobil sunt cei de 35-45 ani (35%), indiferent de sumă. Se constată un comportament precaut privind transferul de bani către o altă persoană (33%), plata în magazin (20%). Cei de 35-45 de ani socotesc mobilitatea (38%), accesibilitatea (38%) și conectivitatea (37%) drept cele mai importante beneficii.
 
Pe locurile următoare s-au aflat utilizarea eficientă a timpului, utilizarea aplicațiilor și promptitudinea în răspuns. EY, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale, are în România şi Republica Moldova, 650 angajaţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. 

Comenteaza