Clujul, pe primul loc la Bursa din Bucureşti

Clujul, pe primul loc la Bursa din Bucureşti
Cele mai tranzacţionate cinci acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în august au fost Banca Transilvania Cluj, Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana, Romgaz, BRD – Groupe Societe Generale şi Fondul Proprietatea, cu o valoare totală de 300 de milioane de lei.

Rulajul cu acţiuni a fost de 447,3 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de iulie, când s-au tranzacţionat acţiuni de 408,4 milioane. În primele opt luni ale anului, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a fost de 5 miliarde de lei, în scădere cu 10,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.
 
Valoarea medie zilnică de tranzacţionare cu acţiuni a fost de 20,3 milioane de lei, în comparaţie cu 19,4 milioane în iulie. De la începutul anului, valoarea zilnică de tranzacţionare cu acţiuni la BVB a fost de 29,9 milioane de lei, cu 11,2% mai mică decât în acelaşi interval al anului trecut.
 
În august 2016, investitorii au tranzactionat acţiuni, unităţi de fond, obligaţiuni şi produse structurate de 484,9 milioane de lei. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la BVB a fost de 140,1 miliarde. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a fost de 74,7 miliarde de lei, în creştere faţă de luna precedentă.
 
BVB a avut una dintre cele mai bune evoluţii din regiune şi a continuat tendinţa crescătoare din iulie. Indicele BET Total Return a înregistrat un avans de 4,65%. BET-TR reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de către aceste companii. Principalul indice al BVB – BET – a crescut cu 4,62%.
 
Evoluţie indice principal
(august 2016 )

 
Austria.................+4,76
Bulgaria...............+1,48
Cehia...................-2,37
Croaţia................+3,44
Polonia................+1,78
Roâania...............+4,62
Ungaria................+1,82

Sursa: Raport BVB

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza