Vodafone are 9,3 milioane de clienţi. Orange, 10,1 milioane

Vodafone are 9,3 milioane de clienţi. Orange, 10,1 milioane
Operatorul Vodafone România a anunţat că în al doilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, încheiat la 30 septembrie, înregistra 9,36 milioane de clienţi (servicii mobile, servicii de voce și M2M), în creștere cu 314.794 față de perioada similară a anului precedent.

8,6 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Veniturile din servicii aferente trimestrului au atins 179,2 milioane de ruro, în urcare cu 3,6% față de perioada similară a anului precedent. Abonații serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienți mobili, iar utilizatorii cartelei, 59%. Numărul utilizatorilor serviciilor preplătite a crescut cu 0,6%.
 
Consumul de date mobile a crescut cu 102%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar vânzările de telefoane inteligente, cu 5,5%. Vodafone are divizii în 26 de țări. Vodafone avea 470 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 14 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. 
 
Vânzări în creştere la telefoanele 4G
 
În intervalul iulie-septembrie Orange România a realizat o cifră de afaceri de 251.1 milioane de euro, în creștere cu 3,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Compania avea 10,1 milioane de clienți, în creștere cu 300.000 față de trimestrul precedent, progres susținut de creșterea bazei de abonați cu 4,8%.
 
Traficul de internet mobil s-a dublat, iar traficul 4G a crescut de 4 ori în ultimul trimestru față de cel din anul anterior. Ponderea telefoanelor 4G din totalul smartphone-urilor vândute a crescut cu 16% față de anul trecut, iar numărul de clienți este în creștere, ajungând la 1,9 milioane.
 
„Performanța din trimestrul al treilea reflectă creșterea constantă în evoluția utilizării datelor mobile, susținută de apetitul crescut pentru conectivitate, pentru servicii digitale, smartphone-uri și produse wearable”, a declarat Liudmila Climoc, chief executive officer la Orange România. Pe aceeaşi piaţă a telefoniei mobile mai activează în România Telekom şi RCS-RDS. 

Comenteaza