Birouri, apartamente şi magazin de electrocasnice. Imobil cu 12 etaje între blocurile din Mărăşti

Birouri, apartamente şi magazin de electrocasnice. Imobil cu 12 etaje între blocurile din Mărăşti
O companie cu sediul în Insula Jersey, care aparţine Marii Britanii, construieşte o clădire cu două niveluri subterane şi 13 supraterane în cartierul Mărăşti.

Portico Investments România (PIR) se pregăteşte să ridice un bloc cu 12 etaje în Mărăşti, pe platforma de pe Bd. 21 Decembrie unde în trecut funcţiona fabrica Napolact. Autorizaţia de construire a fost eliberată în octombrie.

Potrivit acesteia, imobilul va avea funcţiuni mixte, birouri şi locuinţe, va avea două niveluri de subsol, parter, mezanin, 10 cetaje şi unul retras. Investiţia este de 19 milioane de lei, iar durata de executare a lucrărilor estimată, de 50 de luni.

PIR a ridicat pe Bd. 21 Decembrie o altă clădire, inaugurată în 2012, cu demisol, parter şi etaj, cea în care funcţionează magazinul Lidl şi furnizorul de soluţii software pentru piaţa imobiliară Yardi. Acum vrea să construiască în spatele acesteia. Alături de birouri şi apartamente, în noul bloc va funcţiona şi un magazin de electrocasnice.

Portico Investments, fostul fond de investiţii Morava, a achiziţionat spaţiile Napolact încă din 2006. Portico deţine 42 de proprietăţi imobiliare în Cehia, Ungaria, România şi Polonia, în urma unei investiţii brute de 200 milioane de euro.

Grupul are 22 de proprietăţi situate în Cluj, Arad, Reşiţa, Haţeg, Odorheiu Secuiesc, Mediaş, Orşova, Simeria, Târgu-Mureş, Deva, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Câmpulung Moldovenesc, Drobeta Turnu Severin, Tulcea, Bârlad, Carei şi Oradea. Cele mai multe sunt închiriate de Penny, Billa, Lidl, Spar, Plus, Domo şi Carrefour Express.

Portico Romania este o filială a Portico Investments Limited, cu sediul în Insulele Jersey, situate în Canalul Mânecii şi aparţinând din punct de vedere administrativ Marii Britanii. PIR, Portico Investments Limited şi Portico Retail Kft, din Ungaria, sunt acţionarele Karpatbau Construct SRL, cu sediul la Cluj, care are ca administratori un iraelian, un francez şi un american.

Comenteaza