Simulatoare de realitate virtuală şi maşini autonome, testate la Cluj

Simulatoare de realitate virtuală şi maşini autonome, testate la Cluj
Principalele activități din cadrul Techsylvania, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie și inovație din Europa de Est au adunat 1.500 de pasionați de tehnologie și antreprenoriat din țară și din străinătate.

Pe scena Techsylvania au urcat 46 de vorbitori, printre aceștia numărându-se fondatori, antreprenori, cercetători și experți tehnici de succes, din companii și organizații de renume mondial ca SAP, MIT, Amazon, Financial Times, Microsoft, 500 Startups, Atomico, Riverbed. 
 
Invitații au putut testa simulatoare de realitate virtuală (VR), mașini autonome, având ocazia de a-și prezenta ideea de afaceri în timpul unei plimbări cu o mașină smart Tesla. Banca Transilvania a prezentat, în premieră, Mondaine-BT, primul ceas inteligent care permite efectuarea de plăți contactless.
 
Evenimentul a debutat cu un maraton de programare (hackathon), unde 100 de programatori au avut la dispoziție 24 de ore și cele mai noi tehnologii purtabile, chatbots, drone și ochelari VR, cu scopul de a crea următorul produs de succes. Câștigătorii competiției sunt iBlocks, echipă care își propune să sprijine oamenii fără abilități tehnice să-și creeze propriul proiect de casă automată.

Competiția pentru startup-uri, organizată în parteneriat cu Risky Business, a continuat și în acest an. 17 startup-uri din 7 țări au ajuns în finală, concurând pentru marele premiu, o excursie în Silicon Valley. Câștigătorul este BrainyAnt, al cărui produs oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija și de a programa roboței educaționali sau recreaționali online, în timp real.
 
Techsylvania este un eveniment anual, destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat de antreprenorii Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui eveniment este de a fi un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT din lume. 

Comenteaza