Informaticienii clujeni au făcut din Alba Iulia un oraş inteligent

Informaticienii clujeni au făcut din Alba Iulia un oraş inteligent
Asocierea specialiştilor clujeni din tehnologia informaticii au participat cu 21 de soluţii la programul pilot Alba Iulia Smart City 2018, al municipalităţii albene, premiat la Maastricht cu “European Public Sector Award 2017”.

Primăria Alba-Iulia a fost singura câştigătoare, dintre cele patru participante din România, în cadrul celei mai importante competiţii dedicate dezvoltării şi inovării în sectorul public. Proiectul a fost dezvoltat prin implicarea mai multor actori regionali, inclusiv membri ai Cluj IT Cluster (CITC) şi a companiilor active în cadrul grupului de lucru Brained City, în vederea implementării unor soluţii integrate dezvoltate local, care să răspundă direct nevoilor cetăţeanului. 
 
„Ne bucurăm ca am putut contribui la acest succes prin implicarea CITC cu 21 soluţii, furnizate de mai multe companii membre: Arxia, Avitech, HyperMedia, Life Is Hard, Optima Group & ArtSoft Consult, ParkingPlus, CloudSoft, Solar Eco Systems, Trencadis.

Soluţiile adresează toate domeniile care reprezintă pilonii oraşului inteligent: e-administraţie, transport, trafic şi parking inteligent, e-business, managementul eficient al energiei, medicină digitală, educaţie şi cultură digitală, managementul inteligent al turismului, reţele de utilităţi inteligente, siguranţă publică şi securitate cibernetică”, a anunţat asocierea clujeană. 
 
„Comunitatea Cluj IT transmite felicitări administraţiei locale din Alba Iulia pentru managementul şi bunele practici aplicate în zona inovării şi performanţei în sectorul public. Dezvoltarea oraşelor în paradigma descrisă de conceptul de oraş inteligent a devenit un subiect foarte prezent la nivel naţional. Ne face o deosebită plăcere să susţinem în continuare procesul de dezvoltare şi implementare a proiectului de Smart City pentru Alba Iulia” a declarat Stelian Brad, preşedintele CITC.
 
Decernarea premiilor va avea loc în noiembrie, la Maastricht (Olanda) şi îi va avea ca amfitrioni pe Annemarie Penn-te Strake, primarul oraşului, şi pe Marga Prohl, directorul general al European Institute of Public Administration.
 
CITC o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în 2012, care numără 50 de membri: 35 de companii de IT cu mii de angajați și afaceri cumulate de 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei de profil românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator.

Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 acesta să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca membrii săi să îşi consolideze poziţiile pe piața românească şi să se afirme activ pe piețele internaționale.

Top înscrieri EPSA
 
Austria...................17
Portugalia..............15
Spania...................15
Polonia..................13
Grecia....................9
Norvegia.................8
Italia......................8
Olanda...................7
Ungaria..................7
Germania...............5

Comenteaza