UPC îşi mută oamenii şi activele la Huawei

UPC îşi mută oamenii şi activele la Huawei
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Huawei Technologies preia personal şi active de la societatea UPC România în vederea prestării serviciilor de întreţinere a reţelelor publice terestre de comunicaţii cu acces la punct fix din România.

Huawei Technologies are ca obiectiv de activitate comerţul de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Aceasta furnizează în România echipamente şi servicii asociate atât reţelelor publice şi private de telecomunicaţii cu acces la punct fix, cât şi celor cu acces la puncte mobile, precum şi terminale mobile: telefoane mobile, tablete, ceasuri inteligente.
 
UPC România oferă servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, sevicii de internet în bandă largă, precum şi servicii de telefonie la punct fix. Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că activitățile companiilor nu se suprapun în România.

„Operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei”, a constatat instituţia. Cei mai mulţi abonaţi la servicii de televiziune prin cablu, satelit şi IPTV în România îi avea anul trecut RCS & RDS (3,4 milioane), urmată de Telekom (1,4 milioane) şi de UPC (1,2 milioane).
 
Au înghiţit Astral Cluj
 
Operatorul TV cablu Astral Telecom Cluj (ATC) a fost achiziţionat în 2005 de UPC România, companie deţinută de holdingul american Liberty Global. Tranzacţia s-a realizat pentru 416 milioane de dolari. Printre acţionarii ATC se numărau fondurile de investiţii Cresianco Limited, Dixon Investments, Bridgecom, Wordfield, Dealgate, iar printre persoanele fizice, Horia Ciorcilă, Nicolae Pop Baldi, Bela Urasi, Sorin Ghite, Valentin Nicola, Aura Oprea, Ioan Goia sau Dorel Goia.

Comenteaza