Scutire de impozit şi pentru programatorii cu studii medii

Scutire de impozit şi pentru programatorii cu studii medii
Scutirea de impozit pe venit pentru cei care lucrează în industria IT se va acorda, de la 1 februarie, pentru mai multe categorii de angajați, potrivit unui act normativ recent publicat în Monitorul Oficial.

Programatorii cu studii medii care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior vor fi scutiți de impozitul pe salariu de la 1 februarie 2018. Ordinul comun al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial.

"Măsura vizează un număr aproximativ de 15 000 de programatori, în plus față de cei scutiți până acum. Cei care vor să beneficieze de această scutire trebuie să facă dovada înscrierii în învățământul superior", se arată în comunicatul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit avocat.net, pe lângă cei care sunt licențiați ai unei forme de învățământ superior de lungă durată sau care au o diplomă după terminarea ciclului I de studii de licență, la scutirea de impozitul pe venit vor intra și:
- cei care dețin o diplomă acordată la finalizarea unei forme de învățământ superior de scurtă durată;
- cei care dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate.

De asemenea, de la 1 februarie 2018, şi lista cu activitățile din domeniu care vor beneficia de scutirea de impozit va cunoaște modificări, fiind adăugate două noi activități: cea de programator ajutor şi cea de analist ajutor. Până acum erau scutiți de impozitul de venitul salarial doar absolvenții de studii superioare.

Comenteaza