Până să facă mall, familia Gadola porneşte un ansamblu imobiliar în Bună Ziua

Până să facă mall, familia Gadola porneşte un ansamblu imobiliar în Bună Ziua
Un proiect cu mai multe blocuri va fi construit pe strada Bună Ziua. De investiție se ocupă Raul Gadola, fiul cel mare al omului de afaceri Ștefan Gadola.

Societatea Adalgo Mirus și-a autorizat în luna decembrie modificări la o autorizație anterioră privind un ansamblu imobiliar din cartierul Bună Ziua. Este vorba despre trei blocuri, de șapte, opt și nouă etaje, situate pe strada Bună Ziua 41b.

Acest proiect beneficia de o autorizație din 2016, dar și de una mai veche. Inițial, ansamblul a fost propus, în 2008, de către firmele Elite Group (cel mai probabil Elite Grup) și Mao Imobiliare, potrivit datelor găsite pe website-ul Primăriei de ZIUA de CLUJ. Ultima aparținea unor cetățeni străini și a fost radiată din Registrul Comerțului. În schimb, Elite Grup funcționează în continuare și îi aparține cunoscutului dezvoltator imobiliar Chimu Căpușan. În varianta 2008, apărea și o a patra clădire, cu parter și două etaje, însă acum nu am mai găsit-o în proiectul autorizat.

Cine este Adalgo Mirus. Potrivit termene.ro, societatea are ca principal acționar societatea Neocrest Business, în care Raul Gadola este asociat cu un off-shore din Cipru, Setcrest Limited. Setcrest a apărut în dosarul de insolvență al clubului CFR Cluj, unde era înscrisă la masa credală cu creanță de un milion de euro. 

Valoarea investiției din Bună Ziua, așa cum apare ea estimată în autorizația de construire, este de 24 de milioane de lei. Durata de execuție a lucrărilor a fost prevăzută la cel mult doi ani. Proiectul a fost realizat de Arhimar Serv.

Principalul proiect imobiliar al familiei Gadola rămâne însă cel din zona Abator, unde se va construi un mall și unde se vor înălța blocuri de 16 etaje. Acest proiect demult anunțat va demara în 2018.

 

 

Comenteaza