100 de joburi noi în call centerele Clujului. Limbile nordice, la mare căutare

100 de joburi noi în call centerele Clujului. Limbile nordice, la mare căutare
Americanii de la Genpact au pus la bătaie 50 de poziții la Cluj | Foto: Genpact

Centrele de servicii externalizate Genpact, Arvato și Office Depot au scos la concurs peste 100 de poziții la Cluj. Cele mai mari solicitări în outsourcing sunt pentru vorbitorii de limbi nordice, germană, engleză și franceză.  

Arvato are 45 poziții deschise în domeniul customer service la Cluj, cerințele fiind limbi străine (engleză, franceză, germană și nordice), Genpact – 50 de poziții în domeniile finance & customer service (germană, franceză, limbi nordice), Office Depot – 13 poziții în finance (engleză, franceză, germană), au detaliat reprezentanții acestui sector, pentru ZIUA de CLUJ.

Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) a anunțat între 3.500 și 5.000 de locuri de muncă disponibile în țară pentru tinerii aflați în căutarea primului job, fără experiență sau cu experiență primară în serviciile de afaceri. Contabilitate, IT, achiziții, marketing și vânzări sunt domeniile disponibile.

Sectorul numără 120.000 de locuri de muncă, iar industria are un potențial de 300.000 de angajați pe termen lung. Lunar sunt deschise între 3.500-5.000 de poziții în industria de outsourcing, în funcție de perioadă și de mișcările din piață. Principala cerință pentru aceștia este cunoașterea unei limbi de circulație internațională, dar important este și potențialul pe care angajatorii îl identifică în tineri, curiozitatea și dorința lor de a învăța.

„ABSL continuă demersul de facilitare a accesului tinerilor aflați la început de drum profesional la piața forței de muncă din sectorul serviciilor de afaceri și la o carieră în domeniu, în contextul în care, conform Institutului Național de Statistică, rata șomajului în rândul tinerilor din România a ajuns la 15,4% în cel de-al doilea trimestru din 2017, cel mai ridicat nivel de până acum. Investiția în tineri este esențială pentru dezvoltarea durabilă și sănătoasă a industriei și a societății”, a declarat Cosmin Pătlăgeanu, președintele ABSL.

Cele mai căutate abilități de către angajatori sunt de natură lingvistică, în special cunoașterea limbilor engleză și germană (dar și a limbilor nordice, franceză, italiană, poloneză, maghiară), cunoștințe de utilizare a MS Office, adaptabilitate și atenție la detalii.

În cazul locurilor de muncă entry-level, pe lângă aceste abilități poate fi cerută și experiența în muncă de minimum șase luni, cunoștințele informatice sau competențe legate de analize financiare și de afaceri, inginerie, vânzări, salarizare, legislație fiscală sau abilități de management de proiect.

Companiile din această industrie oferă frecvent programe de dezvoltare pe termen lung ce includ training-uri, certificări, mobilitate internațională, platforme online de pregătire, consiliere în carieră și cursuri de abilități interpersonale (comunicare, relaționare, leadership).

ABSL este cea mai importantă organizație ce reprezintă sectorul de business services, în domenii ca Shared Services Center, Business Process Outsourcing, Information Technology Outsourcing, Research and Development. Rolul său este de a  transformarea sectorul într-un vector al creșterii economice a României.

Oferta la Cluj

  • Genpact 50 locuri, finance & customer service
  • Arvato 45 locuri, customer service
  • Office Depot 13 locuri, finance

Sursa: ABSL

Comenteaza