1.000 mp de teren gratuit, pentru cei care vor să își facă o casă la țară. Ce condiţii trebuie îndeplinite

1.000 mp de teren gratuit, pentru cei care vor să își facă o casă la țară. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Tinerii care vor să-şi construiască o casă în 2017 pot primi o mână de ajutor de la stat, conform legislaţiei în vigoare, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit.

Persoanele care au o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani au posibilitatea de a cere autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren, în vederea construirii unei locuinţe proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

Prin Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală a fost reglementat regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, a unui teren aflat in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Actul normativ stabilește ca suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală pot cuprinse între 250 mp si 1.000 mp în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale. Până în 2013, limita maximă a fost de 500 mp.

 

Comenteaza