11 cetățeni străini, depistați muncind ilegal în Cluj

11 cetățeni străini, depistați muncind ilegal în Cluj

Poliţiştii de imigrări au depistat 11 cetăţeni străini care munceau ilegal la o firmă din Cluj.

Poliţiştii de imigrări din judeţul Cluj au depistat 11 cetăţeni străini, din Turcia, care munceau fără forme legale în Cluj. Acestora le-au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. Totodată, în cauză continuă verificările faţă de societatea comercială angajatoare, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

Cei 11 au fost depistați marți, 19 iulie, în cadrul unei acțiuni a poliţiștilor Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Cluj, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj, pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a străinilor.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o parte din cetățenii străini au intrat în ţară, în baza unor vize de scurtă ședere, iar ceilalţi dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă la anumite societăți comerciale de pe teritoriul României", informează Serviciul pentru Imigrări.

Poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor pentru 2 cetățeni, iar pentru ceilalţi 9 au constatat încetarea dreptului de ședere și au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. În două cazuri a fost dispusă și măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni. 

_____________________________________

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză și franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

Comenteaza