1.400 de locuri de muncă prin rețeaua Eures. Ce meserii se caută

1.400 de locuri de muncă prin rețeaua Eures. Ce meserii se caută
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante aproape 1.400 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 1.394 de locuri de muncă vacante.Cele mai multe posturi sunt în Danemarca, unde se caută 400 de culegători de mazăre şi 30 culegători de căpşuni. 

La rândul ei, Irlanda are nevoie de 385 de însoţitori de zbor şi stewarzi şi de un tehnician, în timp ce Marea Britanie caută 225 de îngrijitori persoane,  60 de îngrijitori de persoane/ infirmieri, 60 de asistenţi medicali şi un şofer profesionist. 

În Germania sunt 125 locuri de muncă, dintre care 50 pentru asistenţi medicali, 15 pentru factori poştali, 13 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru personal în industria gastronomiei de sistem, 10 pentru barmani, 5 pentru mecanici instalaţii, 5 pentru asistenţi manager, 5 pentru electricieni industriali, 2 pentru mecanici industriali, 1 pentru mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), 1 pentru mecanic auto, 1 pentru electrician şi 1 pentru brutar. 

Suedia caută 20 de oameni de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, Slovacia are nevoie de 30 de şoferi autocamion transport internaţional şi 7 îngrijitori persoane/ infirmieri, iar Ungaria vrea să angajeze 6 mecanici agricoli.

Norvegia are vacante 4 locuri de muncă, dintre care 2 pentru mecanici biciclete şi două pentru persoane cu studii superioare: 1 postdoctorand în departamentul biomedical, respectiv 1 stagiar cercetare biomedicală.

Tot persoanelor cu studii superioare se adreseză şi oferta locurilor de muncă din Polonia, unde este nevoie de un dezvoltator internet şi un programator aplicaţie (PHP developer), dar şi cea din Belgia, unde se caută un manager senior de proces (inginer în industria chimică cu
experienţa vastă în lucrul cu polimeri) şi un proiectant construcţii metalice. 

În Spania se caută 1 maseur. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Comenteaza