2021 vine cu a doua șansă pentru IMM-urile care nu au beneficiat de finanțare anul trecut

2021 vine cu a doua șansă pentru IMM-urile care nu au beneficiat de finanțare anul trecut
| Foto: sfin.ro

6 programe de finanțare sunt disponibile pentru fermieri, pentru investiţii şi ajutor către HoReCa.

Cei care nu au beneficiat de programele de finanţare de la stat anul trecut, primesc acum a doua șansă. Majoritatea programelor s-au prelungit, iar pentru granturile de investiţii, antreprenorii mai au o şansă până la finalul lunii. Şi IMM Invest aşteaptă doritori până în vară.

„Vrem să beneficiem şi de acea subvenţie de 20%, diferenţa dintre veniturile din 2019 şi 2020. De abia aşteptăm să înceapă depunerea. Pe partea de granturi de investiţii, pentru care se mai pot depune până pe 29 ianuarie, suntem în lucru cu mai multe proiecte. Vom depune pentru o instalaţie de îmbuteliere apă plată. Până acum am supravieţuit din fondurile proprii”, a declarat Daniela Pop, antreprenor.

Sunt şi alte tipuri de afaceri care pot fi finanţate de programele de stat. Răzvan, consultant de finanţări, spune că, pe lângă variantele menţionate, bugetul nou de stat ar trebui să aducă şi alte programe.  

„Finanţările au venit destul de târziu, mai ales cele pentru capitalul de lucru. S-au promis în aprilie şi suntem în ianuarie 2021 şi abia acum se primesc banii. Pentru cei care nu se încadrează ca şi punctaj şi ca eligibilitate pe granturi nerambursabile, IMM Invest rămâne în continuare o soluţie”, a spus Răzvan Gălăţan, Goodwill Consulting.

„Vom avea şi un program de digitalizare, care se va acorda pentru digitalizarea întreprinderilor şi avem şi programul electric.up, unde întreprinderile pot aplica pentru panouri cu surse regenerabile, pentru tineri fermieri, dar doar din diaspora. Cei care aplică trebuie ca în ultimele trei luni să fi muncit în diaspora într-un domeniu agricol sau să fi făcut un curs agricol, dar tot în diaspora”, a completat acesta.

 

Comenteaza