34 milioane de lei, bani gratuiţi de la UE, în ultimele două săptămâni în Ardealul de Nord. O firmă din Cluj, printre beneficiari

34 milioane de lei, bani gratuiţi de la UE, în ultimele două săptămâni în Ardealul de Nord. O firmă din Cluj, printre beneficiari
O firmă din Cluj-Napoca este printre beneficiarii de bani europeni prin Programul Operaţional Regional, în ultimele două săptămâni. Cele şapte proiecte aprobate pentru finanţare însumează 34 milioane de lei finanţare nerambursabilă.

Micro Mapper SRL a primit o sumă de 113.800 lei bani nerambursabili într-un proiect cu o valoare totală de 158.200 de lei. O altă companie, Inform Media SRL Bihor, a primit totodată o sumă de peste 836.000 lei pentru dezvoltarea activităţii firmei, în vreme ce grosul banilor au fost atraşi de primăriile din Satu Mare (patru proiecte) şi Bistriţa - un proiect.

"Este un proiect care presupune achiziţia de hardware şi software pentru hărţi spaţiale", explică administratorul Micro Mapper SRL, Kusalic Joszef.

De departe cel mai generos proiect este cel depus de primăria din Satu Mare, care urmăreşte decongestionarea traficului din zona centrală a oraşului şi reabilitarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată şi platforma industrială, pentru accesarea centurii de ocolire a oraşului. Pentru acest proiect, cu valoare totală de aproape 24 milioane de lei, banii gratuiţi atraşi de la UE ajung la 18,1 milioane de lei.

(sursa: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest)

Comenteaza