350 de angajaţi ai Mechel dau în judecată compania

350 de angajaţi ai Mechel dau în judecată compania
Doar jumătate din cei 720 de angajaţi disponibilizaţi în februarie la Mechel Câmpia Turzii vor da în judecată compania. Potrivit liderilor de sindicat, numai persoanele care s-au înscris pe liste vor fi reprezentate în instanţă pentru recuperarea salariilor compansatorii.

„Mâine (joi - n. red.) intentăm proces. Au fost deja două amânări şi nu mai credem minciuni. Ceilalţi oameni care nu s-au obosit să vină măcar până la poarta instituţiei să se treacă pe liste, vor trebui să scoată bani din buzunare pentru a se reprezenta singuri în instanţă", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, liderul Sindicatului Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu.

Peste 100 de angajaţi şi foşti angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii au ieşit şi ieri în faţa combinatului. Ei au adus un sicriu, au aprins lumânări, au pus o cruce şi o coroană de flori. Ei au scris pe coroană "Condoleanţe disponibilizaţilor Mechel, treziţi-vă, salvaţi metalurgia!", iar pe cruce au trecut mesajul "Mechel - ISCT: 1920 - decedat 2013". Pe sicriu au lipit un afiş cu textul "Năstase din nou arestat, pentru al nostru combinat!".Oamenii sunt decişi să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile. Ei spun că pe viitor iau în calcul şi alte forme de protest.

Comenteaza