4.800 de garanţii acordate în cadrul programului Start-Up Nation. Clujul, în TOP

4.800 de garanţii acordate în cadrul programului Start-Up Nation. Clujul, în TOP

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis 4.800 de garanţii în cadrul programului Start-Up Nation 2017, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare în derularea Programului Start-Up Nation, atât prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementării proiectelor, cât şi prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordata de Fondul Român de Contragarantare - comisionul standard reglementat de Comisia Europeană, de 3,8%, a fost redus astfel până la 2,48%.

Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinanţare, circa 65% au beneficiat şi de contragaranţii. Majoritatea finanţărilor obţinute au ca destinaţie implementarea proiectelor de investiţii (99%), fiind astfel confirmat rolul de catalizare a dezvoltării economice sustenabile la nivel naţional.

FNGCIMM a emis, în cadrul Programului Start Up Nation 2017, un număr de 4.800 de garanţii pentru creditele punte, ceea ce reprezintă peste jumătate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte ce au primit acordul de finanţare la finele anului trecut. Cu o pondere de 56% în totalul garanţiilor acordate de FNGCIMM în cadrul programului Start-Up Nation 2017, industria prelucrătoare reprezintă principala destinaţie a proiectelor de investiţii finanţate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe iniţiative de business, fiind urmat de industria mobilei.

Scrisorile de garanţie acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate judeţele ţării, pe primele trei poziţii ale clasamentului situându-se Regiunea Bucureşti-Ilfov urmată de judeţele Cluj şi Bihor.

Comenteaza