574 de milioane de lei pentru autostrada Braşov - Borş

574 de milioane de lei pentru autostrada Braşov - Borş
Ministerul Finanțelor Publice a actualizat lista celor 120 de proiecte de peste 100 de milioane de lei, pentru o mai mare transparență a datelor referitoare la proiectele de investiții publice prioritizate.

Aceasta cuprinde informații legate de valoarea actualizată, stadiul fizic, stadiul valoric, data de finalizare și alocările bugetare pe 2016, conform legii bugetului de stat. Cele mai multe proiecte sunt într-o fază avansată, având un grad de realizare de peste 75%. Majoritatea acestora sunt în sectorul transporturilor. Cele mai puține proiecte, sub 10%, au un stadiu fizic cuprins 50 și 75%. 
  
În topul investițiilor publice, ca buget alocat în 2016, se află autostrada Brașov - Cluj – Borș, cu 574,9 milioane de lei, magistrala de metrou 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei - Universitate, propus la finanțare prin programul de finanțare nerambursabilă al Uniunii Europene 2014-2020), cu 486,7 milioane, și Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics, cu 396,2 milioane. 
 
Primele două proiecte de investiții au ca beneficiar Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, iar al treilea, Ministerul Educației și Cercetării Științifice. 
 
Alte proiecte de investiții publice cu bugete semnificative sunt construirea Autostrăzii Lugoj – Deva și reabilitarea liniei de cale ferată Brașov - Simeria, componentă a Coridorului IV Pan–European pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Coşlariu – Simeria.

Ambele se află în portofoliul Ministerului Transporturilor, cu bugete de 347 milioane de lei,  respectiv 291 de milioane.  Lista completă se regăsește la rubrica domenii de activitate - buget de stat - investiții publice - lista proiectelor de investiții publice semnificative prioritizate.    

Comenteaza