80 de companii caută să angajeze la Cluj. Cu oferte vin şi start-up-uri, iar voluntariatul ia amploare

80 de companii caută să angajeze la Cluj. Cu oferte vin şi start-up-uri, iar voluntariatul ia amploare

Peste 80 de companii din toate domeniile de activitate participă la Târgul de Cariere Cluj (TdC) Global, eveniment ce se desfășoară marți și miercuri, 17-18 aprilie, la Sala Polivalentă.

Un stand dedicat testării psihologice a candidaților, o zonă pentru start-up-uri și apelul pentru voluntari sunt doar câteva dintre noutățile ediţiei. 

Discover Yourself este locul unde vizitatorilor TdC le pot fi testate abilitățile intelectuale, o serie de trăsături de personalitate, interesele profesionale și valorile pe care le au, de către un psiholog.

Valentina Sava, consilier în carieră și psihoterapeut, încearcă să îi ajute pe candidați să își cunoască mai bine punctele forte, să se adapteze mai bine mediilor personal și profesional. “Prin această activare încercăm să invităm candidații să meditieze cu privire la propria persoană și la alegerile pe care le fac în carieră.

Discover Yourself sugerează, la fel ca denumirea aleasă, un prim pas spre cunoaștere și este o modalitate prin care organizatorii aleg să le fie de folos tinerilor în orientarea profesională, dar nu numai”, spune Valentina Sava, psiholog în cadrul TdC. Testele folosite la stand sunt computerizate și validate științific.

Apel pentru start-up-uri

Aceasta nu este singura noutate a ediției TdC Cluj Global. Pentru prima dată în cadrul evenimentului de recrutare, va fi amenajată și o zonă de startupuri, cărora li s-a dat posibilitatea să participe gratuit la eveniment, în semn de încurajare a micilor afaceri aflate la început de drum.

Printre start-up-urile care vor fi prezente la TdC se numără Fast Order, adică povestea unui ospătar virtual, personificat într-o aplicație mobilă, care ajută la plasarea comenzilor și plata în restaurante și magazine. Gaus este un alt start-up promițător și vine din Chișinău (Republica Moldova).

Gaus se adresează generației tinere, Millennials, și este un chatbot de recrutare direct din Facebook Messenger. ComplyAdvantage este un alt start-up de IT prezent la TdC. Afacerea a pornit din Londra (Marea Britanie) și are un sediu de tinere talente și în Cluj-Napoca. Este un start-up înființat în 2014, care folosește inteligența artificială și "machine learning".

Coffee Point și VR Area - zonele de relaxare ale evenimentului

Pe lângă companiile prezente, organizatorii au pregătit și zone de relaxare pentru vizitatori. La Coffee Point, participanții pot lua o scurtă pauză de cafea, în goana după oferte de locuri de muncă. Pentru că este vorba de un eveniment de recrutare, cei prezenți își pot “plăti” cafeaua cu... CV-ul.

Workshopuri și concursuri cu participare gratuită

Deoarece componenta educațională este foarte importantă la TdC, vor fi organizate seminarii gratuite și concursuri cu participare liberă. În 17 aprilie, între 17:00 și 19:00, compania Bosch organizează la TdC Global workshop-ul "Latest Trends in Surface Mounting Technology (SMT)”, adresat pasionaților de inginerie. Înscrierile se fac pe http://www.targuldecariere.ro/cluj-global/seminarii/

Vor fi și numitele speed-challenge-uri, acele concursuri pe loc în care participanții sunt provocați să își testeze abilitățile și cunoștințele. Dacă Yardi România va testa cunoștințele de limba engleză, cei de la  Star Transmission îi vor provoca pe participanți să asambleze pe loc o cutie de viteze cu nouă trepte.

Voluntari și tombolă Electric Castle

La ediția din această primăvară va fi pus un accent deosebit pe programele de voluntariat. Târgul de Cariere a încheiat un parteneriat strategic cu Electric Castle. Reprezentanții evenimentului vor recruta viitori voluntari pentru festivalul de muzică din acest an, ce va avea loc la Castelul Banffy de la Bonțida. De asemenea, toți participanții la TdC vor avea ocazia să se înscrie la tombola ce le va da ocazia să câștige un abonament gratuit la EC 2018.

Printre angajatorii care participă la TdC Cluj Global se numără Bombardier, Genpact, Emerson, Blue Project, Kaufland, Lidl, Star Transmission, Steelcase, Vertiv, Banca Transilvania, Bosch și Bosch Rexroth, CSI, De’Longhi, Electrolux, Terapia, Cora, E.ON, Energobit, Leroy Merlin, Office Depot, Tenaris Silcotub, Yardi, Sykes, Michelin, MgTec Group, McDonald’s, Heisterkamp, Office Therapy, Penny, Pyronova, Rigips Saint-Gobain și multe altele.

Programul pe zile:

-     Marți, 17 aprilie, 10:00-19:00

-     Miercuri, 18 aprilie, 10:00-17:00

Comenteaza