800 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută

800 de posturi în Spaţiul Economic European. Ce meserii se caută
Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante puţin peste 800 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt anunţate 861 de locuri de muncă vacante, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi şi pentru persoane cu studii medii.

La fel ca în săptămâna precedentă, cele mai multe posturi sunt în Irlanda, unde se caută 385 însoţitori de bord şi stewarzi, şi în Marea Britanie, unde oferta a crescut, astfel că pe lângă
cei 60 de îngrijitori persoane/ infirmieri, 60 de asistenţi medicali, 30 de îngrijitori persoane şi
un şofer profesionist fiind căutaţi şi 58 de bucătari.

De asemenea, în Cehia, în plus faţă de cele 5 locuri de muncă declarate vacante în perioada 3-9 februarie, adresate persoanelor interesate să lucreze ca şlefuitor, pilitor, sunt disponibile încă 15 pentru şoferi profesionişti camion.

Angajatorii din Germania au reuşit să ocupe cele 5 posturi de electrician industrial, postul de mecanic auto (camioane) şi cel de mecanic industrial, astfel încât, în prezent, mai sunt oferite 140 de locuri de muncă, după cum urmează: 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru 
factor poştali, câte 10 pentru ospătari, bucătari, barmani, lucrători în gastronomia de sistem, câte 7 pentru lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor), sudori MIG-MAG, WIG, 6 pentru hamali şi câte 5 pentru operatori stivuitori, electricieni şi operatori CNC.

Suedia, Slovacia, Ungaria, Norvegia, Belgia şi Spania îşi menţin aceeaşi ofertă de locuri de muncă. Prin urmare, în Suedia se caută 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, în Slovacia este nevoie de 30 de şoferi autocamion transport internaţional şi 7 îngrijitori persoane/ infirmieri. În Ungaria sunt 6 locuri de muncă pentru mecanici agricoli, iar în Norvegia sunt 2 posturi de doctorand în Departamentul biomedical, 2 de mecanic biciclete, unul de postdoctorand în Departamanetul Reţele şi unul de postdoctorand în Departamanetul biomedical.

Belgia caută un proiectant construcţii metalice şi un manager senior de proces (inginer în industria chimică cu experienţă vastă în lucrul cu polimeri), iar Spania are un post de maseur disponibil. 

Cei interesaţi pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Comenteaza