900 de milioane de lei pentru bugetarii cu salarii tăiate în 2010

900 de milioane de lei pentru bugetarii cu salarii tăiate în 2010
Guvernul a plătit, din 2012 şi până în 2014, 900 de milioane de lei drept restanţe salariale bugetarilor cărora le-au fost reduse salariile în 2010 şi care apoi şi-au câştigat drepturile în instanţă, afirmă ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Aceasta a declarat, la Cluj, că bugetarii care au avut salariile reduse cu 25% în timpul guvernului Boc şi-au câştigat în instanţă reîntregirea salarială şi acum solicită executivului plata restanţelor.

"Chiar acum am cerut o situaţie de la Ministerul Finanţelor Publice, legată de banii pe care bugetarii i-au pierdut în timpul guvernării Boc şi apoi i-au câştigat în instanţă şi am aflat că din 2012 şi până în primul semestru al anului 2014 s-au plătit 900 de milioane de lei. Sunt plăţi executorii restante, pe care astăzi le plătim noi, din bugetul de care dispunem, guvernul Ponta fiind astfel grevat de aceste sume. Solicitările continuă să vină; numai în primul semestru din acest an avem solicitări la nivel dublu faţă de întreg anul trecut", a declarat Cristea, citată de Mediafax.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, ai pensionarilor şi cu şefii de instituţii deconcentrate, tema discuţiilor fiind majorarea salariilor şi pensiilor începând de anul viitor.

Anul trecut, Guvernul a elaborat o ordonanţă de urgenţă care prevedea că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, va fi făcută eşalonat pe cinci ani, conform sistemului aplicat şi până atunci.

 

Comenteaza