Exclusiv Foto A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum

A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
Piscina și sala de fitness funcționează lângă șantierul unui viitor complex rezidențial | Foto: World Class
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum
A "înviat" piscina de la Record. Cum arată acum

Rețeaua de fitness World Class a pus în funcțiune piscina de la baza sportivă Record, cu toate că zona este încă în plin șantier pentru edificarea de clădiri de locuințe și de birouri. Bazinul situat pe terenul fostei fabrici de textile Argos era închis de peste 10 ani.

“Ne pregătim de zor pentru deschiderea World Class Record Park, cel mai nou club din rețea”, anunțau reprezentanții acestuia, înainte de darea în folosință a complexului. Evenimentul a fost urmat de o sesiune de antrenament cu instructorul Ştefan Vîrnă. Zona este încă în șantier deoarece acolo se va ridica viitorul ansamblu rezidențial Record Park, însă sosirea verii a accelerat darea în folosință a piscinei exterioare. 

World Class România (WCR) este lider de piaţă în industria de health & fitness autohtonă și numără 33 de centre în țară, cu 60.000 de membri. Primul a fost deschis în 2000, la Bucureşti, urmate de centre similare în Timișoara și Cluj. WCR avea afaceri de 131 de milioane de lei anul trecut, dar o pierdere netă de 0,8 milioane, efectivele ridicându-se la 368 de angajați, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Interesant este că obiectul principal de activitate al WCR îl reprezintă activitățile de consultanță pentru afaceri și management.  World Class este partener principal Les Mills, cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. La nivel mondial rețeaua este prezentă în 14 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu.

Proiect jumi-juma

În primăvara lui 2018, consilierii locali clujeni aprobau investiția de 40 de milioane de euro a companiei belgiene Argo Development, localizată pe fosta platformă Argos (str. Onisifor Ghibu). Este vorba despre o clădire de apartamente şi una de birouri, o bază sportivă cu bazin de înot, sală de fitness, de gimnastică (pe jumătate din teritoriul fostei baze Record) şi reabilitarea unei clădiri de patrimoniu industrial.

Primăria a pus o condiţie pentru eliberarea planului urbanistic zonal, care se adresează atât proiectului belgian, cât şi celui francez învecinat: realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Scorţarilor, O. Ghibu şi G. Lazăr, anterior autorizării lucrărilor de construire pe parcele.

VEZI Proiect cu bază sportivă inclusă pe Onisifor Ghibu

„Este un proiect de restructurare a spaţiilor industriale care nu mai funcţionează. O parte se dezvoltă pe terenul fostelor fabrici Argos şi Jolidon, care şi-au relocat producţia şi au vândut terenul, iar altă parte, pe jumătate din baza sportivă Record, care nu mai funcţionează de mai mult de 10 ani.

Baza este împărţită în două; a fost proprietatea fabricii, iar când ea s-a despărţit, a fost împărţită şi baza. Investitorii belgieni au reuşit să cumpere numai jumătate din ea. Baza sportivă se va repune în funcţiune: bazin de înot, sală de fitness, de gimnastică. Acest proiect este un mix de apartamente şi birouri, dar are şi această bază sportivă", relata Eugen Pănescu, partener al biroului de arhitectură Planwerk.

Jolidon, mărire și decădere

În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centru în zona Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie. Fondatorul Jolidon a confirmat mutarea fabricii. „Transferăm producţia la Jolidon pentru a rentabiliza activitatea. Este complicat să faci producţie în mai multe locuri din oraş. Terenul care va rămâne liber va fi vândut”, menționa fondatorul Jolidon, Gabriel Cîrlig

VEZI Fabrica Argos dispare din centrul Clujului

Baza Record era administrată în trecut de Argos şi de Trisom Record, societate desprinsă din Tricotaje Someşul. Baza cuprindea un ştrand, terenuri de tenis, sală de fitness. Cele două firme au decis atunci să monteze un gard care să delimiteze partea de teren a fiecăreia. Jolidon a fost înfiinţată în 1993 de Gabriel Cîrlig. În 2004 Jolidon a preluat pachetul majoritar de acțiuni al principalului său concurent din România, Argos, firmă locală cu 800 de angajați.

În 2006 Jolidon achiziționează fabrica de confecţii Flacăra, fiind numit “Regele textilelor din Europa” de către fostul proprietar al acesteia, Vasile Leordean. În 2007 Jolidon cumpăra Tricotaje Ineu, iar în 2008, Lilly (Italia), în vederea creșterii capacității de producție a grupului. La un moment dat, produsele de Cluj erau vândute în 1.400 de magazine la nivel mondial.

În 2015, mai mulţi creditori au obținut intrarea în insolvenţă a Jolidon. Inclusiv Cîrlig figura printre creditori, cu 20 de milioane de lei. Astra Rail Industries, controlată de germanul Thomas Manns, era cel mai mare creditor, după ce a preluat o creanţă de 117 milioane de lei a Jolidon de la BCR. Directorul adjunct, Olga Stanciu, a părăsit Jolidon pentru agenția de turism Eximtur.

Comenteaza