A murit cel mai vârstnic miliardar al lumii. David Rockefeller avea 101 ani

A murit cel mai vârstnic miliardar al lumii. David Rockefeller avea 101 ani
Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, și nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839-1937), a murit luni, la vârsta de 101 ani, relatează Reuters.

Bunicul său a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, o proeminentă patroană a artelor și cofondatoare a Muzeului MoMa. Locul nașterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa deținea cea mai mare reședință privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă.
 
Cei cinci frați ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani în urmă, iar 2014 a participat la incinerarea unul dintre copii, decedat într-un accident de avion. Forbes estimează averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari, fiind al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor, dar suficient de bogat pentru a deține mai multe proprietăți și o mare colecție privată de artă.
 
Absolvent de Harvard, el obișnuia să doneze în fiecare an milioane de dolari. El a mărturisit că a avut o viață minunată și că este convins că lucrurile materiale pot contribui la o viață plăcută dar, în mod fundamental, dacă nu ai prieteni buni și rude care contează pentru tine, viața va fi într-adevăr goală și tristă, iar lucrurile materiale încetează să mai fie importante.

David Rockefeller Senior a fost un om de afaceri american, adept al globalismului şi patriarhul actual al familiei Rockefeller. Era cel mai tânăr supravieţuitor şi singurul copil al lui John D. Rockefeller Jr., fondator al Standard Oil. Cei cinci fraţi decedaţi ai săi sunt Abby, John D. III, Nelson, Laurance şi Winthrop. A fost căsătorit cu Margaret McGrath şi avea şase copii: David, Abby, Neva, Peggy, Richard şi Eileen.

Comenteaza