Absolvenţi recrutaţi în piaţa financiară

 Absolvenţi recrutaţi în piaţa financiară
101 de noi absolvenţi au fost angajaţi de EY România în septembrie, cel mai mare număr recrutat într-un singur an de companie până acum şi cu 20% mai mulţi faţă de anul trecut. Echipa ajunge astfel să numere 655 de profesioniști.

60% dintre noii angajaţi se vor alătura departamentului de audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de asistenţă fiscală şi juridică, în tranzacţii şi în afaceri. 1.600 de studenţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Oradea s-au înscris pentru un post. Campania de recrutare a inclus aplicaţii online, videointerviuri, teste de evaluare a perseverenţei, interviuri cu manageri şi două competiţii pentru selecţie. Compania îşi asumă responsabilitatea de a-i orienta în carieră şi de a le oferi oportunităţi pentru dezvoltarea lor profesională.  
 
„Piaţa forţei de muncă din România ne pune în faţa unor provocări care în urmă cu 5-10 ani nu erau atât de vizibile. Numărul studenţilor a scăzut de la an la an, ajungând la aproape jumătatea nivelului din 2008. Calibrarea programei academice la nevoile pieţei este foarte anevoioasă, iar ritmul de schimbare din economie şi din societate este tot mai rapid. Avem un capital uman excepţional în România care nu își atinge potenţialul din aceste motive. 
 
Avem tineri talentaţi care au nevoie de îndrumare şi sprijin pentru a dobândi abilităţile de care este acum nevoie pe piaţă. De aceea, noi ne-am asumat rolul de a pregăti o nouă generaţie de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare şi formare şi a unor experienţe de muncă diverse, susținute de acces la resurse globale, echipe multinaţionale şi cele mai bune practici în domeniu”
, explică Bogdan Ion, country managing partner. 
 
Conform studiilor privind cei mai doriţi angajatori, publicate de Catalyst şi Trendence în iulie, în topul criteriilor în funcţie de care respondenţii îşi aleg angajatorul se plasează pachetul de salarii şi beneficii oferit de compania respectivă. EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 210.000 de angajaţi în 150 de ţări şi venituri de 27,4 miliarde de dolari în anul fiscal 2014. În România şi Republica Moldova, EY are 650 de angajaţi în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. 

Comenteaza