Aeronavă de mici dimensiuni, produsă la Cluj. Cât va costa

Aeronavă de mici dimensiuni, produsă la Cluj. Cât va costa

Uzina de componente de avioane la Moldoveneşti (judeţul Cluj) va produce o aeronavă de mici dimensiuni, folosită atât de şcolile de pilotaj, cât şi de piloţi particulari. 

Producţia aeronavei de mici di­mensiuni Sonaca 200 va înce­pe în iulie 2019, iar preţul propus de producător este de 175.000 de euro. 

Uzina de componente de avioane la Moldoveneşti a fost inaugurată în 2017, investiţia fiind derulată de Sonaca, grup care dezvoltă şi asamblează structuri avansate de avioane mari. Compania este cunoscută în special pentru producerea de componente pentru aripi şi este considerată ca lider în domeniu, fiind furnizor pentru Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream. Construirea fabricii a durat 18 luni.  

Unitatea avea inițial 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 250. Investitorii au cumpărat și un teren alăturat pentru ridicarea celei de-a doua fabrici. Investiția realizată de SAT a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, de 24,1 milioane de lei, dintr-o investiţie de 52 de milioane. 

 

Comenteaza