Afaceri de 3 mil. euro pentru Oves Cluj în 2021, cu angajați din Germania, UK sau Ungaria. CEO: „Nu ne mai interesează de unde lucrează”

Afaceri de 3 mil. euro pentru Oves Cluj în 2021, cu angajați din Germania, UK sau Ungaria. CEO: „Nu ne mai interesează de unde lucrează”
| Foto: ZF.ro

Dezvoltatorul de software Oves Enterprise din Cluj-Napoca, a înregistrat o cifră de afaceri de 3 milioane de euro anul trecut, iar în 2022 estimează o dublare. Compania dorește să ajungă la 200 de developeri la sfârșitul anului, de la 75 câți numără în prezent.

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, cu afaceri de 3 milioane de euro la finalul anului 2021 şi un număr de 75 de angajaţi în prezent, are planuri de recrutare şi vrea să angajeze circa 135 de developeri până la finalul anului în curs, a anunțat Mihai Filip, CEO al companiei clujene, citat de ZF.

În 2022, Oves estimează o dublare a cifrei de afaceri.

„Până la finalul anului sperăm să ajungem la 200 de developeri. Peste 90% din companie este formată din senior developers. Avem angajaţi care locuiesc în Germania, în Marea Britanie, care lucrează pentru noi. Avem angajaţi şi în alte ţări. Am găsit o piaţă interesantă în Ungaria, unde sunt preţuri/costuri asemănătoare cu cele de la noi şi oameni foarte buni. Odată cu pandemia şi implementarea muncii în sistem remote oamenii pot munci de oriunde. Nu ne mai interesează de unde lucrează. Asta ne ajută să atragem talente din toată lumea”, a spus CEO-ul Oves Enterprise.

Filip mai spune că în ultimii doi ani, jucători medii şi mari din Germania caută să atragă forţă de muncă de pe piaţa din România, în special developeri, astfel că în urma contextului pandemic şi a muncii de la distanţă concurenţa în ceea ce priveşte atragerea candidaţilor a crescut.

 

Comenteaza