AirportLabs își face divizie de consultanță la Cluj

AirportLabs își face divizie de consultanță la Cluj

Compania de cercetare, dezvoltare şi tehnologie AirportLabs, care stă în spatele procesării a 20% din traficul mondial de pasageri din aeroporturi, va înfiinţa o divizie de consultanţă pentru a avea prezență pe jumătate din aerogările lumii.

Societatea din Cluj care a dezvoltat o soluţie de management al tuturor proceselor aeroportuare ce a ajuns să fie folosită în unele dintre cele mai mari aeroporturi din lume devenind astfel un business de câteva milioane de euro pe an, conform ZF.

„Va trebui să dezvoltăm o nouă aripă a firmei, o aripă de consultanţă deoarece clienţii noştri cer deja lucrul acesta şi nu suntem capabili, nu avem oamenii care să facă acest lucru - nu pentru că nu au cunoştinţele, ci pentru că nu au disponibilitatea“, a declarat Ligiu Uiorean, fondator al AirportLabs.

Compania trebuie să găsească oameni dispuşi să călătorească frecvent pe glob pentru a oferi aceste servicii. „În Cluj calitatea vieţii este crescută, iar oamenii pe care îi avem în firmă au venit aici pentru că vor să rezolve anumite probleme nu vor neapărat să călătorească în jurul lumii, să ofere consultanţă“.

Firma are un business de câteva milioane de euro pe an şi nu este interesată să ia finanţări. AirportLabs are ca scop să facă aviaţia mai eficientă: aeroporturi, linii aeriene, operatorii la sol, companii de handling și catering. Platforma sa de comunicare în timp real pentru stafful din aeroport a fost adoptată în 35 de aeroporturi şi în 140 indirect.

Comenteaza