ALERTĂ ALIMENTARĂ! Sortiment de înghețată, retras de la raft. Conține oxid de etilenă

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Sortiment de înghețată, retras de la raft. Conține oxid de etilenă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat o alertă alimentară pentru un sortiment de înghețată comercializat și în marile magazine Profi, Kaufland, Cora, Mega Image, Carrefour, Selgros și Auchan din Cluj. 

ANSVSA a transmis că General Mills a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a articolului: Häagen-Dazs™ Plain Vanilla, pahar (460 ml) ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO).

”General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO).

După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient (extract de vanilie) asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Având în vedere această situație, produsul Häagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu toate BBD (termen de valabilitate) înainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piață. 

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Sortiment de înghețată, retras de la comercializare

Această rechemare voluntară se referă doar la produsul menționat mai sus. La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește ETO în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, puteți contacta General Mills la adresa www.generalmills.com/VanillaRecall. Pentru toate solicitările legate de media, vă rugăm să contactați: media.line@genmills.com.”, au transmis într-un comunicat de presă cei de la General Mills. 

Comenteaza