Alianţă IT clujeano-americană. Softvision fuzionează cu SPI

Alianţă IT clujeano-americană. Softvision fuzionează cu SPI
Compania informatică a fuzionat cu grupul american Software Paradigms International (SPI), una dintre cele mai mari companii de retail din această ţară.

Planurile de extindere au vizat recrutarea a 500 de specialiști IT în România până la final de an, cu angajări în Cluj-Napoca, București, Timișoara, Iași, Baia Mare. La nivel global, strategia presupune fuziunea cu SPI, iar Softvision va avea parte de dezvoltare în SUA şi Asia și se va concentra pe clienţi de renume.

„Cea mai bună cale de extindere este un parteneriat strategic și am găsit acest partener în SPI, cu care am decis să fuzionăm. Este una dintre cel mai puternice companii de software development pe segmentul retail pentru clienți precum Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's, Neiman Marcus, Lord & Taylor, Estee Lauder, Michael Kors şi alţii. 

Acest pas ne asigură un segment nou de clienți pentru focusul nostru pe mobile și eCommerce, precum și o extindere masivă în SUA, unde SPI are 500 de angajați. În plus, ne asigură o extindere geografică în Canada, Australia, Brazilia și India”, spune Laurențiu Russo, CEO al Softvision.

Grupul global format din fuziune se va numi Softvision Paradigms International şi va da un impuls operațiunilor din România prin adăugarea de clienți de renume internaţional.  Cu sediul la Cluj și filiale în patru oraşe, dar și în SUA (Silicon Valley, Las Vegas), Softvision dezvoltă 300 de proiecte în Europa şi SUA, cu servicii şi produse de tip dezvoltare software, testarea și asigurarea calității, aplicații mobile, servicii de suport. În portofoliul său se află companii prezente în Top 500 Fortune, Silicon Valley şi Wall Street, din domeniile financiar-bancar, telecomunicaţii, medical, educaţie, media (Microsoft, Toshiba, Alcatel, Sharp, Swisscom, Sprint). 
 
EBS, proprietate japoneză
 
Una dintre cele mai noi fuziuni pe piaţa locală IT este cea prin care grupul japonez NTT a preluat EBS. Clujenii au astfel acces la contracte internaţionale importante şi vor ajunge la 1.000 de angajaţi după integrare. NTT Data a semnat un acord privind preluarea integrală a EBS. Preluarea face parte din strategia grupului NTT, direcţionată spre externalizarea serviciilor de management al aplicaţiilor, integrare SAP, platforme Microsoft, Java. Acesta îşi extinde în Europa Centrală şi de Est serviciile furnizate iniţial din India, Italia şi Vietnam. 
 
Sarabanda achiziţiilor clujene
 
Mai multe societăţi IT locale au fost preluate în ultimii ani: Amplexor a fost achiţionată de Euroscript (Belgia). Endava (Marea Britanie) a cumpărat în 2006 Alfa Global Solutions, Siemens a semnat contractul de achiziţie a Frosys. Nethrom a fost achiziţionată în 2007 de grupul olandez Total Specific Solution de la un alt investitor din această ţară, Comprove, iar din 2009 compania clujeană a devenit Yonder. În 2013 Accenture a achiziţionat grupul Evopro, din care făcea parte şi Evoline Cluj. Grupul american a modificat numele societăţii în Accenture România şi va dubla numărul de angajaţi de aici, până la 1.000 de informaticieni. 

Comenteaza