Alimentele din ţările exotice, pe gustul românilor. Cât importăm din statele africane

Alimentele din ţările exotice, pe gustul românilor. Cât importăm din statele africane
Produsele exotice ajung tot mai des pe mesele românilor. O demonstrează şi statisticile care arată că românii au început să cumpere produse alimentare din ţări exotice de peste 50 de milioane de euro anual.

Obiceiurile alimentare ale românilor se schimbă pe zi ce trece, iar preparatele exotice ajung tot mai des în meniul acestora. Oamenii au început să cumpere produse tot mai sofisticate, motiv pentru care ţara noastră importă alimente din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, statele africane devenind pareneri comerciali care câştigă teren. Anul trecut, spre exemplu, românii au cumpărat produse alimentare în valoare de peste 50 de milioane de euro din mai multe ţări exotice.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, anul trecut am importat produse agroalimentare în valoare de 57 de milioane de euro din peste 15 state africane, scrie economica.net. Cel mai mult am importat anul trecut din Zimbabwe, alimentele cumpărate de acolo valorând peste 23 de milioane de euro. Urmează Mozambic, cu importuri de 14,2 milioane de euro şi Uganda cu importuri de 6,4 milioane de euro. Printre statele africane de unde aducem alimente se mai numără Kenia sau Congo.

Comenteaza