Alocațiile copiilor, mai mari de luna viitoare. Când se va aplica următoarea majorare

Alocațiile copiilor, mai mari de luna viitoare. Când se va aplica următoarea majorare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20%, începând cu data de 1 februarie.

Turcan a precizat că urmează să se stabilească dacă se va menține și a doua tranșă de 20%, în funcție de decizia Parlamentului, mărire care ar putea avea loc în luna iulie sau august. 

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Turcan miercuri seara la TVR.

Aceasta anunța la finalul anului trecut că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună. "Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar", scria Turcan pe Facebook. 

Totodată, potrivit ministrului, alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună. "Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar", a mai precizat Raluca Turcan.

 

Comenteaza