Alocaţiile copiilor rămân cât erau. Majorarea se amână pentru anul viitor

Alocaţiile copiilor rămân cât erau. Majorarea se amână pentru anul viitor

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna iulie.

Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

"Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022", a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a estimat că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor. 

În prezent, după majorarea din ianuarie, alocaţiile au o valoare de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani și de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani.

Comenteaza