News alert Altex pleacă de pe Emag! Comisioane prea mari

Altex pleacă de pe Emag! Comisioane prea mari

Retailerul de produse electronice cu afaceri anuale de 3,5 miliarde de lei a decis să iasă de pe platforma Emag, invocând creșterea semnificativă a comisioanelor practicate.

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Altex vrea să dezvolte o platformă proprie, prin care să vândă și produsele altor comercianți, cu ajutorul unui administrator al Băncii Transilvania. Altex a cumpărat teren lângă București pentru a dezvolta un nou hub logistic, investiție de 37 de milioane euro.

Retailerii locali ce realizează operațiuni de intermediere sunt rivalii Flanco și Emag.ro. Ultimul a lansat Emag Marketplace în 2011, platformă pe care sunt vândute produsele partenerilor.

Altex motivează că urcarea comisioanelor ar determina scumpirea produselor. De acum clienții săi vor putea achiziționa produsele doar din magazinele fizice și virtuale Altex și Media Galaxy, care îi aparțin omului de afaceri Dan Ostahie.

Emag este cel mai mare retailer local online din România, cu prezență și în Bulgaria, Ungaria și Polonia. Este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu.

Comenteaza