Ambasadorul Greciei: Economia României nu are finanţare suficientă. Soluţia - fondurile UE

Ambasadorul Greciei: Economia României nu are finanţare suficientă. Soluţia - fondurile UE
Ambasadorul grec la Bucureşti, Grigorios Vassiloconstandakis, declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că o problemă cu care se confruntă toţi investitorii din România este lipsa de finanţare, soluţia fiind crearea unor structuri care să-şi asume sarcina creşterii absorbţiei fondurilor europene.

Grigorios Vassiloconstandakis susţine că, în pofida crizei, firmele greceşti au continuat să investească în România, deoarece aici găsesc "un mediu de afaceri favorabil". Una dintre problemele semnalate de toţi investitorii este finanţarea insuficientă, multe oportunităţi de business negăsind surse de finanţare.

În opinia ambasadorului grec, soluţia la această problemă constă în dezvoltarea unor structuri, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, care să-şi asume sarcina de a creşte absorbţia fondurilor UE.

Vassiloconstandakis declară că oamenii de afaceri greci şi băncile greceşti care operează în România pot da o mână de ajutor în acest sens, ca urmare a experienţei de succes de patru decenii în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor UE de către Grecia, în special în infrastructura de transport, de care România are nevoie.Pe de altă parte, Grigorios Vassiloconstandakis precizează că reducerea deficitului bugetar şi creşterea competitivităţii vor face din Grecia o destinaţie de investiţii mai atractivă, motiv pentru care îi invită pe oamenii de afaceri români să ia în considerare noi oportunităţi de business în ţara sa.

Referitor la Preşedinţia greacă a UE, încheiată la sfârşitul lunii iunie, diplomatul elen afirmă că primul obiectiv a vizat redresarea după criză şi încercarea de a răspunde la nevoile urgente ale cetăţenilor europeni. Totodată, Grecia a încercat să restabilească credibilitatea UE şi a abilităţilor sale de a obţine rezultate în situaţii critice.

 

Comenteaza