Ambasadorul SUA: “Programatorii din Cluj au o reputație de nivel mondial”

Ambasadorul SUA: “Programatorii din Cluj au o reputație de nivel mondial”

Resursa cea mai valoroasă a României o reprezintă generația nouă, iar tinerii programatori din Cluj se bucură de o reputație excelentă la nivel mondial, apreciază ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

Virgil Popescu, ministrul economiei, va semna în SUA un acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unui reactoar nuclear și construirea a două reactoare noi la Cernavodă. Proiectul de 8 miliarde de dolari va reprezenta o bază pentru viitoare proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică, spune Zuckerman, într-un mesaj la Forumul Institutului Aspen de la București.

“Perioada Noii Renașteri în România e susținută de o economie înfloritoare, ce se bucură de un potențial magnific. Infrastructura modernă, transparența corporativă din ce în ce mai accentuată, privatizarea, aplicarea principiului statului de drept vor debloca adevăratul potențial economic al României.

România este binecuvântată cu cel mai bun port de mare adâncime de la Marea Neagră și cu acces direct la piețele din nordul și vestul Europei. Pe măsură ce Uniunea Europeană se adaptează la noile realități, România, un producător de seamă de petrol și gaze naturale, este pregătită să se afirme și să conducă.

Națiunile noastre colaborează strâns pentru a continua să ajute România să atingă la maximum potențialul vastului teren arabil de care dispune – are cel mai ridicat nivel pe cap de locuitor din UE.

Cu ajutorul cunoștințelor tehnice și a tehnologiei americane în materie de irigații, România va redeveni „Grânarul Europei”, așa cum era odată. România dispune de rezerve vaste de cupru, aur, magneziu și metale rare, precum și de posibilități hidroenergetice nemaipomenite.

Cu toate acestea, cea mai valoroasă resursă a României sunt generațiile sale tinere, educate și ambițioase. Sfera tehnologiei este în plină dezvoltare, iar tinerii programatori români de la București la Cluj se bucură de o reputație excelentă la nivel mondial.

România reprezintă un model de incubator pentru afacerile din domeniul tehnologiei. Este deja un lider la nivel regional și cu sprijinul și parteneriatul nostru puternic, va deveni lider la nivel european și mondial”.

Comenteaza