Americanii "bombardează" Clujul cu trotinete electrice. “Le dăm oamenilor care le amplasează 100 lei/zi”

Americanii "bombardează" Clujul cu trotinete electrice. “Le dăm oamenilor care le amplasează 100 lei/zi”

Compania americană Lime, care și-a extins operațiunile de rețea la Cluj-Napoca, va mări numărul de trotinete electrice pe care le pune la dispoziție.

Aceasta pune la dispoziţia utilizatorilor de smartphone-uri o soluţie de transport cu trotinete electrice și a adăugat trei oraşe noi pe harta micromobilităţii din România - Cluj, Braşov şi Constanţa, conform ZF. Lime are în plan continuarea extinderii pe plan naţional, dar şi dezvoltarea numărului de trotinete pe care le deţine în oraşele în care are deja prezenţă.

„Sunt peste 100 de oameni în Bucureşti care încarcă trotinetele electrice şi le amplasează în puncte-cheie din oraş. Asigurăm un venit mediu complementar de 100 de lei pe zi. România este o piaţă bună pentru extinderea acestui tip de serviciu. Este un moment oportun pentru expansiune. Avem în plan să ajungem în mai multe oraşe şi să extindem, cu 20%, flotele din cele în care suntem deja prezenţi“, a declarat Luca Mateescu, manager de operaţiuni la Lime.

Pentru a merge cu Lime, utilizatorii plătesc 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei este taxat cu 60 de bani. Echipa locală se ocupă de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș. Din iulie, în București, trotinetele Lime pot fi închiriate din aplicația Uber.

În vară compania estoniană Bolt a lansat serviciul de închiriere trotinete electrice în Cluj-Napoca. Deblocarea costă 2 lei, iar călătoria este 0,6 lei/minut. În 2019, şi Flow a intrat pe piața clujeană. Tariful este 2 lei pentru pornire și de 0,5 lei/minut.

La rândul său, municipalitatea avea în plan implementarea un sistem de închiriat trotinete electrice, proiect câştigător în cadrul programului de bugetare participativă. Pe de altă parte, atât conducătorii auto, cât și pietonii au reclamat că unele trotinere lăsate în diferite locuri de cei care le folosesc restricționează circulația pe trotuare sau pe carosabil. 

Comenteaza