Americanii de la Cognizant au deschis un nou centru la Cluj

Americanii de la Cognizant au deschis un nou centru la Cluj
Dezvoltatorul de software a făcut angajări masive pentru studioul amenajat la Cluj

Cluj-Napoca se numără printre orașele în care grupul de software cu sediul central în Statele Unite a activat studiouri în acest an, ajungând la 2.000 de angajați în România.

Acesta a devenit unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din țară prin înrolarea a 400 de ingineri software, de la începutul acestui an. Alte centre au fost deschise la București, Timișoara, Iași, Baia Mare. Cognizant Softvision România (CSR) a crescut exponențial de la achiziția sa de către americani, în 2018.

„A ajunge la 2.000 de angajați este o etapă importantă și un indicator puternic al angajamentului nostru față de creșterea în România, în special într-un an în care ne-am confruntat cu toții cu situația COVID-19. Am trecut la un model de business 100% cu munca de la distanță de la începutul pandemiei.

Intenționăm să continuăm să operăm în acest mod și să fim atenți la sănătatea și bunăstarea angajaților noștri, atât timp cât situația o impune. Am implementat un “work from home journey”, prin care încercăm să stăm conectați, constant, în mediul virtual”, a declarat Mihai Constandiș, country manager al CSR.

CSR și-a extins business-ul cu 40 de clienți noi în 2020, din servicii financiare, asistență medicală, educație, industrii de bunuri de larg consum, business-uri care caută să își îmbunătățească ofertele digitale în urma COVID-19. „Aspirăm să fim cel mai cunoscut brand din lume pentru crearea de produse și soluții digitale care conectează brandurile cu consumatorii”, a spus Andres Angelani, CEO al Cognizant Softvision.

Cognizant Softvision dispune de o echipă de 3.000 de profesioniști în domeniul dezvoltării de produse software, într-o rețea de studiouri din nouă țări. Grupul Cognizant are sediul central în SUA. Societatea clujeană Softvision înregistra anul trecut afaceri de 360 de milioane de lei și un profit de 27 de milioane. Principalii săi concurenți în Cluj erau Endava, NTT DATA , Betfair și Iquest.

Comenteaza