ANAF-ul, mai eficient la început de 2024. Cât au crescut încasările fiscului în primul trimestru

ANAF-ul, mai eficient la început de 2024. Cât au crescut încasările fiscului în primul trimestru

ANAF a colectat circa 100 de milioane lei în primul trimestru din 2024, în creștere față de perioada similară din 2023.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Am avut astăzi discuţia lunară cu Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice din toată ţara, în care monitorizăm şi evaluăm acţiunile întreprinse pentru colectarea eficientă şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Datele pentru primul trimestru din 2024 arată încasări totale de 97,1 miliarde lei, faţă de 83 miliarde lei în 2023. Fiecare Direcţie Regională a reuşit să îşi depăşească planul cu cel puţin 100 milioane de lei, Bucureştiul fiind cu 800 milioane lei pe plus", a scris Boloş, joi, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că se vede efectul notificărilor emise de către organele de inspecţie fiscală, activitatea de control fiscal fiind ultima pârghie pentru realizarea conformării la declarare.

„De la lună la lună, s-au făcut progrese importante în ceea ce priveşte gestionarea riscurilor de neconformare. Cu această ocazie, am reiterat solicitarea către inspectori să ofere şi suport activ, furnizând informaţii clare şi accesibile contribuabililor. În final, fiecare leu colectat în mod corect şi transparent este o formă de respect faţă de cei care îşi achită îndatoririle şi o investiţie în viitorul colectiv al românilor, în infrastructură, sănătate, educaţie şi alte domenii vitale", a precizat şeful de la Finanţe

asda

Comenteaza