ANSVSA: 28 de focare de pestă porcină în România. Câte are Clujul

ANSVSA: 28 de focare de pestă porcină în România. Câte are Clujul
| Foto: jurnalulph.ro

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a actualizat situația privind evoluția Pestei Porcine Africane în România.

În intervalul 28 aprilie - 5 mai au fost înregistrate două focare noi în Buzău şi Vrancea şi au fost stinse 10 focare, iar în data de 5 mai mai erau active 28 de focare PPA, fiind afectate 23.868 porcine, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Județul Cluj se află printre județele care  au cele mai multe focare active. Astfel, potrivit ANSVSA, sunt câte 3 focare în județele Bihor, Cluj, Sibiu și Teleorman, câte două în județele Bacău, Sălaj și Vâlcea și câte unul în Arad, buzău, Călărași, Giurgiu, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, satu Mare și Vaslui.

Din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5727 focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.651 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 28 aprilie - 5 mai au fost înregistrate 18 cazuri noi de PPA la mistreţi. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza