Şantier pentru 1,8 hectare de birouri la bulevard

Şantier pentru 1,8 hectare de birouri la bulevard
Constructorii au ca termen luna aprilie pentru finalizarea etapei de 19.000 mp de birouri pe Bd. 21 Decembrie. Faza a doua de proiect are o suprafaţă similară.

Luna viitoare, dezvoltatorii de la New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Şandor, livrează pe piaţă prima fază din proiectul The Office. Acesta va funcţiona pe artera paralelă cu „axa birourilor" de la Cluj, Dorobanţilor, unde funcţionează deja imobile de afaceri de mai mici dimensiuni.

Lucrările pentru prima etapă din proiectul The Office (19.000 mp) se finalizează în aprilie, iar inaugurarea oficială a primei faze din centrul de afaceri proiectat este programată pentru luna mai, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor. „Lucrările pentru etapa a doua de proiect vor începe în aprilie şi vor dura până în toamna anului 2015", spun reprezentanţii The Office. În ceea ce priveşte identificarea de clienţi pentru clădirea aflată acum în curs de finalizare, doar aproximativ 35% din suprafaţă este acoperită în acest moment prin contracte. Cu toate acestea, ţinta asumată pentru momentul inaugurării (aflat la aproximativ două luni distanţă) este atingerea unui grad de ocupare de 70%. Printre primii chiriaşi se numără Three Pillar, Deloitte şi Lunchbox. Alături de aceste patru companii există şi altele care au intrat în portofoliul de chiriaşi, afirmă reprezentanţii dezvoltatorilor, dar deocamdată acestea nu au fost anunţate, din cauza clauzelor prevăzute în contracte.


Dezvoltatorii New Europe Property Investments (NEPI) şi Ovidiu Şandor au demarat în urmă cu aproximativ un an (în februarie 2013) lucrările la proiectul The Office, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul de pe Bd. 21 Decembrie. Proiectul va fi finalizat în întregime până în 2016, când va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 54.000 mp, în trei etape: faza 1, 19.000 mp (livrată în 2014), faza 2 - 18.000 mp (termen de livrare în 2015), faza 3 - 17.000 mp (termen de livrare în 2016). The Office va include o zonă de servicii şi de retail, în care îşi vor desfăşura activitatea diverşi operatori, de la farmacie la bănci sau grădiniţă. Pe axa paralelă, Calea Dorobanţilor, s-au instalat câteva dintre primele clădiri de birouri din oraş, la care s-au mai adăugat în anii recenţi câteva imobile de mai mici dimensiuni, iar acum aici operează Power Business Center, Olimpia Business Center, Silver BC sau Platinia (Drusal). Pe 21 Decembrie, în apropiere de viitorul The Office, funcţionează şi imobilul de birouri Maestro Business Center.

În perioada următoare, în Cluj-Napoca începe a doua fază de dezvoltare dintr-un alt centru de birouri. Astfel, dezvoltatorii de la Fribourg Development au în derulare în aceste săptămâni procesul de selecţie pentru compania care va construi următoarea etapă din complexul Liberty Technology Park (LTP), proiectat pe fosta platformă a fabricii de mobilă Libertatea, din zona gării. Lucrările vor demara în aprilie-mai, iar livrarea acestei etape este programată pentru final de septembrie. Prima fază din LTP, gestionată de sibienii de la CON-A, a fost inaugurată la decembrie: 5.600 mp de birouri, dar şi spaţii de servicii. Dezvoltatorii de la Fribourg au pregătit pe parcursul şantierului de anul trecut şi infrastructura pentru întregul proiect, iar în 2014 urmează livrarea unei componente mai consistente, care va aduce încă 11.200 mp de spaţii închiriabilie.

Comenteaza