Antreprenori pentru trei sectoare de autostradă în Ardeal

Antreprenori pentru trei sectoare de autostradă în Ardeal

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că peste câteva zile va semna contractul pentru proiectarea și execuția unui nou tronson din Autostrada Transilvania (A3), care va traversa Sălajul.

În ultima perioadă Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat următoarele contracte aferente A3: Autostrada Biharia – Chiribiș (30 km), cu antreprenorul Trameco, Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni (10 km), cu Strabag, Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului (13 km), cu UMB Spedition.

“Una dintre satisfacțiile majore pe care le-am avut de la preluarea mandatului de ministru, din noiembrie 2019, a fost că am reușit să deblochez toate loturile din autostrada ce va traversa Sălajul. Unul dintre proiectele de suflet deblocate în cele 10 luni de mandat a fost varianta de ocolire a Zalăului etapa 2, obiectiv de maximă importanță pentru municipiu, implicit pentru Sălaj.

În acest context, aduc o nouă veste bună pentru sălăjeni: peste câteva zile, urmează să semnăm contractul pentru tronsonul de autostrada Nușfalău – Suplacu de Barcău, de 13,5 km. În data de 18 august au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului antecitat.

Până la termenul limită de depunere a contestațiilor, mai precis în 28 august, CNAIR nu a înregistrat nicio contestație privind rezultatul procedurii de achiziție. În perioada următoare, CNAIR va întreprinde diligenţele necesare pentru solicitarea și obținerea documentelor necesare încheierii contractului.

"Astfel, estimăm că semnarea contractului cu antreprenorul va avea loc în scurt timp. Ofertantul desemnat câștigător este Nurol Inșaat Ve Ticaret, cu preţul de 384 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata contractului este de 24 de luni, dintre care șase luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor", a spus Bode.

În cadrului contractului, vor fi realizate următoarele structuri majore: șapte pasaje peste autostradă, șase poduri peste autostradă, parcare de scurtă durată, punct de sprijin pentru întreținere, bretea de întoarcere, varianta de circulație pe DN1H, restabiliri de legături rutiere.

Comenteaza