Apartamentele "belgiene" de la Record se vând bine în pandemie

Apartamentele "belgiene" de la Record se vând bine în pandemie
Fabricile Argos și Someșul Tricotaje au fost înlocuite de clădiri rezidențiale și de business

Cele mai scumpe locuințe edificate de dezvoltatorul belgian Speedwell pe fosta platformă industrială Argos au fost deja vândute.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform portalului Record Park, apartamentele de la ultimul nivel al noului ansamblu rezidențial, din faza a doua a proiectului, comercializate la 119.000 de euro, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată (TVA), au fost deja vândute, ca și cele mai ieftine puse la vânzare, de altfel.

Pentru celelalte locuințe dezvoltatorul a anunțat prețuri de 111.000-113.000 euro, plus TVA. La final, complexul va cuprinde 236 de apartamente, conform planurilor investitorului belgian. Acesta a înscris complexul rezidențial pentru certificarea “verde” din partea organismelor de profil. Societe Generale a semnat un acord de finanțare de 22,5 milioane de euro cu dezvoltatorul belgian pentru Record Park.

Proiectul include o clădire de birouri clasa A cu o suprafață închiriabilă de 12.000 mp, o componentă rezidențială cu 236 de apartamente, o clădire veche de 200 de ani recondiționată de dezvoltator pentru a găzdui un restaurant, spații de coworking și art hub, și clubul de fitness World Class, cu o piscină semiolimpică și zone verzi.

Primul imobil din complexul care se ridică pe fosta fabrică de textile Argos a fost certificat drept clădire verde BREEAM Excellent, cu patru stele. Prima funcțiune din complex operabilă după dezafectarea Argos o constituie baza sportivă cu piscină din incintă, administrată de rețeaua de fitness.

În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centrul municipiului în zona industrială Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie. În fostul perimetru de producție de textile din centrul orașului, fabrica Someșul Tricotaje a lăsat locul complexului de birouri The Office. 

Record Park este o investiție derulată de Speedwell, companie înființată de oamenii de afaceri Jan Demeyre și Didier Balcaen. Atât clădirea de birouri de clasa A, cât și cele două blocuri programate vor avea câte șapte etaje. Speedwell are un portofoliu de proiecte imobiliare în mari orașe din România precum București, Cluj-Napoca și Timișoara.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza