Rețeaua Flavours va avea restaurant în Record Park

Rețeaua Flavours va avea restaurant în Record Park
Primul restaurant Stradale din Cluj funcționează pe strada Someșului

Lanțul Flavours, în al cărui acționariat a intrat fondul de investiții Mozaik, are în vedere activarea unui restaurant Stradale în cadrul noului complex mixt pe de fosta platformă industrială clujeană Argos. 

Raluca Ţeposu, fondatoara Flavours, pariază pe o dezvoltare acce­lerată a businessului în perioada următoare, în pofida pandemiei, care a afectat puternic industria de restaurante. După intrarea fondului de investiţii Mozaik Investment în acţionariat compania are un buget de investiţii de 5 milioane de euro, conform ZF.

"Avem 14 restaurante, vedem loc de 50 în următorii cinci ani. Am deschis recent în complexul Edenland, lângă Bucureşti, mergem în Timişoara, la Isho, inaugurăm al doilea local din Cluj-Napoca, la Record Park.  Mergem în clădiri de birouri, şcoli private, mai nou în spitale private.

Ne uităm la oraşele cheie. Dacă 50% din oamenii care lucrau înainte în clădiri revin la muncă, putem funcţiona bine, businessul este solid. Vom găsi modalităţi suplimentare de a atrage clienţi, extindem zona de masă de seară, dezvoltăm zone de online", a spus antreprenoarea. 

Grupul Flavours cuprinde divizia de catering pentru evenimente cu acelaşi nume, lanţul de restaurante Stradale şi cafenelele Mitzu. În acţionariatul grupului a intrat în acest an fondul de investiţii Mozaik Investment, care a preluat 31,75% din business.

Compania are în prezent semnate opt contracte pentru Stradale, alte patru fiind în fază avansată. Investiţia într-un astfel de restaurant este de 250.000-300.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, o parte din ea fiind realizată cu sprijinul dezvolta­torului.

Rețeaua de localuri Stradale a decis să majoreze numărul de unități din Cluj-Napoca, în ciuda pandemiei, în urma unei infuzii de capital primite de la Mozaik. Stradale numără 14 locații, dintre care una în Cluj-Napoca, pe strada Someșului, iar restul, în București.

Noua locație din Cluj, Record Park, este un complex mixt de birouri și apartamente ridicat pe locul fostei fabrici de textile Argos, mutată pe platforma Clujana, după preluarea de către societatea Jolidon. Dezvoltatorul complexului este compania belgiană Speedwell, înființată Jan Demeyre și Didier Balcaen. 

Mozaik Investments urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere oferind capital și know-how financiar în schimbul unei participații minoritare. Sumele investite variază între 1 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge și la 10 ani. Fondul acoperă Europa Centrală și de Est.

Comenteaza