Apartamentele cu TVA redus, cele mai căutate

Apartamentele cu TVA redus, cele mai căutate
Reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru anumite locuinţe este una dintre cele mai apreciate măsuri fiscale, cu un efect pozitiv asupra dezvoltării segmentului rezidenţial.

Cele care beneficiază de reducerea TVA sunt primele vândute, conform unei analize a agenţiei Edil Imobiliare. Specialiştii estimează că vânzările vor creşte de la începutul lui 2016, odată cu mărirea plafonului de preţ pentru locuinţele ce beneficiază de cota redusă de TVA (de la 85.000 la puţin peste 100.000 de euro).  Clienţii care achiziţionează o locuinţă cu un preţ de până la 380.000 delei (85.000 de euro) şi o suprafaţă de maximum 120 mp beneficiază de TVA redus de 5%. 
 
Aceasta este una dintre cele mai bune măsuri fiscale implementate pentru a sprijini sectorul construcţiilor, cred cei care activează în acest domeniu, subliniind că aceste locuinţe care se încadrează în aceşti parametri sunt primele vândute, în majoritatea ansamblurilor rezidenţiale, indiferent de zonă. De la 1 ianuarie, va creşte plafonul de preţ pentru locuinţele ce beneficiază de cota redusă de TVA de 5%, ajungând la 450.000 de lei (101.000 de euro).

Comenteaza