Apartamentele din Cluj-Napoca s-au ieftinit cel mai mult dintre oraşele mari ale României

Apartamentele din Cluj-Napoca s-au ieftinit cel mai mult dintre oraşele mari ale României
La Cluj-Napoca a fost înregistrată cea mai mare scădere a preţurilor apartamentelor în 2011 din ţară, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro, publicată astăzi.

Preţul mediu calculat la nivelul oraşului a încheiat anul 2011 la o valoare medie de 948 euro/mp util, cu 0,3% mai mică decât în luna precedentă, dar cu 4,5% mai puţin decât în urmă cu 12 luni. Luna cu cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare în Cluj a fost mai, cu un preţ mediu cerut de 990 euro/mp util.

De cealaltă parte, în octombrie au fost cele mai ieftine apartamente scoase la vânzare pe piaţa imobiliară clujeană, cu un preţ mediu solicitat de 925 euro/mp util. Pe segmentul locuinţelor noi a fost înregistrată o scădere de 1,6%, preţul mediu cerut la finalul lui 2011 fiind de 905 euro/mp util, relevă analiza citată.

Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul unităţilor cu trei camere, unde a fost constatată o scădere de 5,4%. Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 2,6% în ultimele 12 luni, iar preţul garsonierelor s-a contractat cu 1,5%, mai arată analiza ataşată acestei ştiri.

Comenteaza